Dierenpark

Het dierenpark naast zorgcentrum Sint Antonius in Volkel wordt al vele jaren gerund door vrijwilligers. Elk jaar worden de verzorgers van de dieren tijdens een eindejaarsafsluiting persoonlijk bedankt door de Dorpsraad. Op 12 november 2011 heeft Carnavals vereniging de Piepers de trouwe vrijwilligers Harrie van den Boogaard, Piet van Tiel, Wim van den Boogaard en Harrie Raaymakers bedankt voor hun inzet en ze beloond met de titel verdienstelijk Volkelnaar . Al jaren verzorgen zij gezamenlijk in wisselende diensten de dieren, 365 dagen per jaar.

Het dierenpark, onder beheer van de dorpsraad, wordt gesubsidieerd door de gemeente Uden en gesponsord door Stichting ´Volkel in de wolken´ en de Ondernemers Vereniging Volkel. Daarnaast dragen een aantal bedrijven bij in het dagelijkse levensonderhoud van de dieren. Dit zijn naast Udea Veghel (groenten), bakker Jochem Volkel (oud brood) en Country Store Odiliapeel (leverancier van voer voor een vriendelijke prijs), ook nog 30 bedrijven die in een de club van 30 plaats nemen.
Deze club leden sponsoren elk jaar € 50,- per bedrijf voor de dieren en de omgeving daarvan.
Deze sponsoring word niet alleen door de dieren gewaardeerd, maar ook door de organisatie die de club van 30 op een spandoek in de dierenweide heeft laten drukken om zo de waardering nog eens extra kracht bij te zetten. “bedankt”
De diergeneeskundige verzorging is in handen van dierenarts G. Veldhorst en hoefsmid G. Wijdeven die belangeloos hun steentje bijdragen.
Met al deze inzet staat er naast de kloosterstaat in Volkel een dierenpark die een uitstraling heeft waar vele Volkelnaren trots op zijn.