Op Maandagavond 27 november geeft Martha van der Ven een interactieve workshop over waterkefir in het Leercafé. Kefir komt oorspronkelijk uit de Kaukasus waar de drank bij sommige volken wordt gedronken zo als wij water drinken. Martha v.d. Ven is erg bezig met gezonde voeding. Dat uit zich in het geven van deze kefirworkshop. Kefirdrank wordt bereid door water met suiker te fermenteren met behulp van kristalvormige kefirkorrels. De korrels bevatten een samenstelling van verschillende bacteriën, gisten en schimmels. De fermentatie die daaruit ontstaat is een 0.1% alcoholhoudend drankje. Dit frisse witte drankje draagt bij aan een verbetering van de voedingswaarden. Daarnaast helpt het je innerlijke ecosysteem in balans te houden of te krijgen.
Iedereen die er na deze workshop verder mee wil wordt gevraagd een schone glazen pot met een inhoud van een halve liter mee te nemen. Vul deze alvorens met 35 gram rietsuiker. Deze pot, gevuld met waterkefir kun je blijven gebruiken zodat je de komende jaren voorzien bent van een gezond en lekker kefirdrankje. Ben je dorstig geworden na het lezen van dit artikeltje.
Meld je snel dan aan voor deze gratis workshop via: info@leercafe.nl, o.v.v. je naam en “Workshop waterkefir” of bel 06-29818478.
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur.
Locatie: Het Kantehuis, Markt 147 in Uden
De deelname is gratis. -Let op: maximaal 15 deelnemers dus wees er snel bij