De heenwedstrijd in Nijnsel ging al verloren voor Volkel en deze zondag in de terugwedstrijd was Nijnsel opnieuw te sterk voor Volkel.

Het was Volkel niet aan te zien dat het de koppositie had te verdedigen in de thuiswedstrijd tegen Nijnsel. Volkel had wel het initiatief en kreeg in de 4e minuut ook een aardige mogelijkheid toen een voorzet van Luuk Riepe het hoofd vond van Dennis v/d Burgt. Hij mikte echter in het zijnet. Tegen een goed georganiseerd Nijnsel kon Volkel in die eerste helft verder geen potten breken. Nijnsel was gevaarlijk toen er op het middenveld van Volkel balverlies werd geleden. Van grote afstand probeerde Nick van Heesch met een lobje Volkel goalie Tomek Kuijpers te verrassen, maar de bal eindigde op het dak van het doel. Omdat Volkel geen kansen kon creëren in de 39e minuut dan toch een treffer voor Nijnsel. Een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied van Volkel werd laag en hard voor geschoten door Nijnsel aanvoerder Tom ten Broeke die een Nijnsels been vond wat de 0-1 ruststand betekende.

Volkel was flets en daar zou in de 2e helft verandering moeten komen. Het begon goed voor Volkel dat in een hoger tempo ging spelen. In de 47e minuut zag Luuk v/d Elzen zijn schot nog over gaan, maar 2 minuten daarna kon hij toch juichen toen uit een corner Ruud Verstegen op Luuk v/d Elzen kopte en met zijn kopbal liet hij de Nijnsel doelman kansloos. Wie dacht dat Volkel zou doordrukken kwam bedrogen uit. Volkel verzandde weer in het spel van voor rust en kon geen bres slaan in de sterke organisatie van Nijnsel. Nijnsel werd zelfs gevaarlijker en in de 56e minuut was er al een waarschuwing toen Frenk Remeijsen uit een corner de onderkant van de lat raakte. Hierna zag Dennis v/d Burgt zijn schot net over gaan. Nijnsel bleef nu feller en uit een vrije bal viel de 1-2 waar de hele Volkel defensie mistastte. Nijnsel had het leed bij Volkel nog groter kunnen maken, maar invaller Nick Dortmans stuitte op de paal en Tomek Kuijpers voorkwam met een reflex een treffer van John Egelmeers. Volkel had het deze zondag niet en leed dus een 1-2 nederlaag.

Komende zondag op naar Beek en Donk voor de uitwedstrijd bij Sparta ’25. Dan zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Foto’s Agnieszka Kuijpers: