Volkelnaar Henk Thuis wint samen met Cor Euser de Final 4 op Zandvoort

0
651

Het Brabantse veteranenraceduo Henk Thuis en Cor Euser won afgelopen zaterdag na een bloedstollende inhaalrace de Final 4 op Circuit Park Zandvoort.

Samen zijn ze 131 jaar, niet toevallig hun startnummer deze zaterdag tijdens de Final 4 op het racecircuit van Zandvoort. Henk Thuis (72) uit Volkel en Herpenaar Cor Euser (59) geven rijles. Vanuit een bijna geslagen positie slaan ze in de slotfase van de vieruursrace, de laatste wedstrijd om het winter endurance kampioenschap, keihard toe.

Euser, die de laatste beurt voor zijn rekening neemt, schuift beetje voor beetje op van de vijfde naar de tweede plaats. In de laatste twintig minuten pakt hij per ronde gemiddeld drie seconden op leider Bas Schouten. Anderhalve ronde voor het einde neemt Euser in de Intrax Pumaxs RT de leiding tot groot enthousiasme van de toekijkende Thuis. ,,Niet slecht voor twee opaatjesā€¯, glundert Thuis van oor tot oor, als de zege op zak is.

De Brabantse krasse knarren wonnen ook al de eerste wedstrijd om het winterkampioenschap. De tweede race in winterse omstandigheden lieten ze op het laatste moment schieten, omdat ze de auto niet wilden bloot stellen aan de pekel die over het Zandvoortse circuit met bakken was uitgestrooid tegen de gladheid. Daardoor waren Euser en Thuis op slag kansloos voor de eindwinst in het kampioenschap.

Bron: bd.nl