Wie is de man/ vrouw achter deze onderneming?
Mijn naam is Marion Jansen-Manders, geboren en getogen in Volkel. Ik ben getrouwd, moeder van een dochter en een zoon. In mijn vrije tijd schilder ik graag en sport ik bij een gym club (waarbij gezellig samen actief zijn voorop staat). Verder heb ik als hobby’s koken, lezen en tuinieren.
Wanneer en waarom startte u deze onderneming?
Toen in 2014 de afdeling Voeding en dieet bij Thuiszorg Pantein werd opgeheven ben ik op 1-11-2014 gestart met een zelfstandige diëtistenpraktijk.
Wat is de beste beslissing die u heeft gemaakt voor de toekomst van uw bedrijf?
Ruim 26 jaar heb ik met hart en ziel als diëtiste bij de Thuiszorg gewerkt. Het was nooit mijn ambitie om een zelfstandige praktijk te starten, maar ik houd van mijn werk en dit was dé manier om dat te kunnen blijven doen. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb!
Voor welke doelgroep is uw onderneming?
Je kunt terecht voor alle voedingsvragen, zowel bij ziekte als gezondheid. Voor begeleiding bij het afvallen of eten zonder vlees, maar ook voor voedingsadvies bij medische klachten, zoals een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, diabetes, kanker, voedselallergie en het prikkelbare darmsyndroom.
Naast diëtist ben ik ook kinderdiëtist voor zuigelingen, peuters, kleuters, schoolgaande kinderen en jongeren.
Hoeveel uur in de week bent u bezig met werk in uw bedrijf?
Op dit moment ben ik nog bezig met de opstart van mijn bedrijf en daar dagelijks druk mee.
Wat heeft u het bedrijf en het bedrijf u te bieden?
Met mijn medische en voedingskundige kennis en ervaring kan ik met iemand onderzoeken wat in zijn of haar geval de juiste voeding is en hoe die ingepast kan worden in zijn of haar leefsituatie. Persoonlijke, praktische en haalbare adviezen. De inhoud van mijn vak vind ik interessant: de medische kennis, de kennis over menselijk gedrag en de samenstelling en bereiding van voeding. Mijn werk is erg afwisselend. Naast individuele begeleiding geef ik ook voorlichtingen en cursussen en geef ik advies en scholing bij de GGD.
Wanneer ben u het meest en beste in uw element?
Het leuke vind ik dat ik met mensen werk. Ik kom heel veel verschillende mensen tegen, van alle leeftijden. Je moet als diëtist creatief zijn. Het is mooi als het lukt om voor iemand die bijvoorbeeld geen ei, melk en tarwe kan verdragen toch een lekker recept voor pannenkoeken of taart te bedenken. En het is fijn wanneer iemand zich door veranderingen in de voeding weer beter voelt.
Als u nu terugkijkt naar uw loopbaan wat zijn dan de hoogtepunten?
Het eetpatroon is erg verweven met het leven. Soms zijn er ingrijpende gebeurtenissen of hindernissen bijvoorbeeld aan het begin of het einde van het leven. Het is een voorrecht om dit met mensen te mogen delen en ze hierin te kunnen ondersteunen en klachten te verminderen. Hoogtepunten zijn daarnaast bijvoorbeeld de opzet en uitvoering van preventie-activiteiten, zoals Superchefs beweegt, koken voor peuters en de workshop zelf koken voor je baby.
Waar ligt nog uw ambitie?
Mijn uitdaging is om mensen te stimuleren weer bewuster te proeven en met aandacht te genieten van eten. Want eten is, behalve voedingswaarde, ook gewoon lekker en gezellig. Voeding kan een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid. Het veranderen van eetgewoonten is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Advies en begeleiding bij het veranderen van voedingsgewoonten is daarom belangrijk. Als diëtist wil ik daar graag bij ondersteunen.
Marion, Bedankt namens de OVV en veel succes in de toekomst.