Hallo! Wij zijn Petja Verweij en Mirjam van Ree. In 2016 hebben we de bekende zaal Stevens overgenomen en verbouwd tot kookstudio en restaurant “Eten bij Petja”.
In 2017 (na ruim 1,5 jaar verbouwing) konden we eindelijk opengaan; het draait vanaf het begin al lekker. Inmiddels zijn er veel vaste gasten die met regelmaat bij ons komen eten.
We genieten ervan om onze gasten eindeloos te laten genieten van ons 5-gangen diner. We hebben geen standaard menukaart, dus je kunt niet kiezen wat je eet. Gasten kunnen wel doorgegeven als ze iets echt niet lusten of als er allergieën, vegetarische- of dieetwensen zijn. Daar houden we natuurlijk rekening mee!
Een paar keer per jaar organiseren we ook een speciale middag, zoals oester- en wijnproeverij of Fruits du Mer. In de kookstudio is er 6x per jaar een workshop op inschrijving met een bepaald thema zoals; asperges, seizoen producten, wild. Verder organiseren we soms ook een Black Box-middag. Dit is altijd een leuke uitdaging, want mensen mogen zelf de ingrediënten kiezen en een recept bedenken, uiteraard met de professionele hulp van Petja! Verder kan er heel veel bij Petja. Kom gewoon een keer binnenlopen en vraag naar de mogelijkheden.
Door de Corona-crisis en de nieuwe regels staan we voor een nieuwe uitdaging. Dat is een kwestie van omdenken en ook dat komt helemaal goed. Bijvoorbeeld, bij een reservering zullen we vragen stellen over de gezondheid en we bewaken dat er 1,5 meter afstand gecreëerd wordt. Zo zullen we ook de extra hygiëne-maatregelen goed in acht nemen. Inmiddels zijn we begonnen met de zaal gedeeltelijk af te breken. We gaan het restaurant uitbreiden, zodat we grotere groepen tegelijk kunnen bedienen, ook voor een feestavond bijvoorbeeld. Van de nood gedwongen sluiting (door het Corona-virus) een deugd maken. Het heeft ons weer nieuwe inzichten gegeven voor het ondernemen in de toekomst. Graag willen we dan ook deze kans grijpen om alle gasten uit Volkel en omstreken te bedanken voor het vertrouwen dat jullie in ons hebben en houden, ondanks de crisis.
Er zijn afhaalmaaltijden bij ons gehaald en cadeaubonnen bij ons gekocht, daar zijn we enorm blij mee! Vanaf 5 juni zijn we weer geopend, met de nieuwe horeca-richtlijnen. De kookstudio blijft helaas nog even gesloten, omdat we hier de 1,5 meter regels niet goed kunnen waarborgen.