April 2017 ‘Eten bij Petja’ en ‘Koken met Petja’
Wie is de man/ vrouw achter deze onderneming? Ik ben Petja Verweij en samen met mijn vriendin Mirjam van Ree zijn we deze uitdaging aangegaan. Samengesteld hebben we drie kinderen: Lotte (14), Jop (12) en Fiene (8).
Wanneer en waarom startte u deze onderneming? Mijn droombaan was altijd een eigen restaurant/kookstudio te beginnen. Mirjam en ik zochten een woning waar mogelijkheden waren om dat te kunnen realiseren. Zaal Stevens had alle faciliteiten die we nodig hadden. We hebben eerst het huis verbouwd en zijn vervolgens aan de slag gegaan met het restaurantgedeelte.
Wat is de beste beslissing die u heeft gemaakt voor de toekomst van uw bedrijf? Door klein te beginnen. Mocht het goed gaan, zijn er mogelijkheden om in de toekomst uit te kunnen breiden. We willen dan de grote zaal verbouwen om een tuin en (vergader)ruimte te realiseren.
Voor welke doelgroep is uw onderneming? Mensen die van lekker eten houden en zich durven te laten verrassen met een 5-gangen menu. Er is een verkeerd beeld ontstaan wat betreft het table d’hote concept. Mensen denken dat ze bij totaal vreemden aan tafel zitten, dat is niet zo. We hebben table d’hote in een eigentijds jasje gegoten, wat inhoud dat gasten genieten van een vijf-gangen menu, er is geen kaart om van te bestellen. Uiteraard kunnen dieetwensen, allergieën en dergelijke worden doorgegeven en daar houd ik rekening mee.
Hoeveel uur in de week bent u bezig met werk in uw bedrijf? Ik ben altijd bezig, maar als je doet wat je leuk vindt, hoef je geen dag meer te werken!
Wat heeft u het bedrijf en het bedrijf u te bieden? Op donderdag en vrijdag zijn we open met het restaurant “Eten bij Petja”. Op alle andere dagen geef ik workshops, ofwel “Koken met Petja”. Op overige dagen kunnen ook (besloten) groepen mensen komen dineren. Wat ik ook graag doe, is ‘home cooking’, dan kom ik lekker bij mensen thuis koken. Voor kinderen is er ‘cooking with kids’, dit wordt vaak gebruikt voor een kinderfeestje. We oriënteren ons ook op het verzorgen van een koffietafel na afloop van een uitvaart. Als dit in een rustige en warme ruimte kan plaatsvinden, dan maakt het dit afscheid net wat persoonlijker.
Wanneer bent u het meest en beste in uw element? Ik ben 100% in mijn element als ik lekker in mijn keuken aan het koken ben en als de gasten tevreden zijn.
Als u nu terugkijkt naar uw loopbaan. wat zijn dan de hoogtepunten? Absoluut dit! De eerste keer dat ik chef-kok werd was een hoogtepunt, maar ook toen ik mijn vaste baan opzegde om verder te gaan als freelance kok. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt als chef-kok bij een 2 Michelin- sterren restaurant van Ron Blaauw en daarna ook bij Ramon Beuk. Vervolgens werd ik chef-kok bij brasserie Paardenburg, die overgenomen werd van Herman den Blijker, het waren stuk voor stuk leuke uitdagingen.
Waar ligt nog uw ambitie? Mijn persoonlijke ambitie is balans in werk en privé, zodat ik ook tijd heb om van mijn gezin te genieten. Ik werk zoveel mogelijk met biologische en streekproducten. Ik zou graag een tuinkas willen, zodat ik zelf mijn groenten kan verbouwen en die kan verwerken in mijn eten.
Bedankt namens de O.V.V. en veel succes!