Wij zijn Tinie en Rita Verwegen, samen de drijvende kracht achter Cafetaria Eetpunt ’t Plein.
Wij zijn in 1984 getrouwd en hebben 3 prachtige dochters van 26, 27 en 29 jaar, 2 schoonzonen en sinds april dit jaar ook een kleinzoon waar we dol op zijn.
Wij zijn met onze cafetaria gestart op 21 dec 1994. Rita was al een aantal jaartjes bij het cafetaria werkzaam en hoorde toen dat het geheel te koop kwam. Daar had Rita wel oren naar. Samen zijn we toen met adviseurs gaan praten en zo is alles begonnen. Tinie was voorheen altijd Timmerman en dat komt nog altijd goed van pas als we iets moeten veranderen aan het in- of exterieur. Hij heeft gouden handen waar het timmeren en klussen betreft. Al gauw kwamen we erachter dat we beter samen konden werken als we de taken van het schip verdeelden over 2 kapiteins….
Zo is Tinie zo’n 60 uur per week aan het werk. Naast het bedienen van de klanten is hij ook verantwoordelijk voor de gehele inkoop, het diepvries en koeling gebeuren, het in- en exterieur voor wat betreft het klussen en alle andere nodige reparaties die er in de afgelopen 19 jaar veel zijn geweest.
Rita werkt zo’n 30 tot 40 uur per week en is naast het bedienen van de klanten verantwoordelijk voor de administratie en alles rondom het personeel.
Rond 1997 zagen we dat we zo hard groeiden dat we moesten uitbreiden met zitplaatsen; We hadden een grote woonkamer en keuken bij de gehele benedenverdieping gekocht, maar deze waren bijna niet in gebruik, omdat we destijds gekozen hadden om te blijven wonen in onze eigen boerderij op Lankes. Zeker voor onze toen nog jonge kinderen heel belangrijk, dus toen hebben we dat gedeelte geheel bij het cafetaria getrokken. Zo creēerden we 25 zitplaatsen extra en een toilet voor de klanten erbij. Ook hebben we toen een complete nieuwe frituuroven aangeschaft en een nieuwe softijs machine met het alom bekende aarbeiensausje erdoor. Dit was een grote investering maar wel de beste. Vanaf toen konden we in teams van 2 personen onze bestellingen maken met een vaste persoon aan de kassa met als gevolg sneller werken en dus minder lange wachttijd voor de klant, wat heeft geresulteerd in bv de zondag piek dat men bijna nooit langer dan een kwartier hoeft te wachten op de bestelling.
Wij werken steeds met ongeveer 15 personeelsleden samen van wie er 4 volwassen zijn en al in dienst zijn vanaf het begin. Dit zijn onze sturende krachten die het geheel van ons overnemen als wij bv met vakantie gaan. Op zondag werken er altijd al 7 van hen en dan wij zelf nog erbij. Vroeger als wij met vakantie gingen dan was het cafetaria gesloten, echter sinds 10 jaar is dat niet meer. Onze 4 volwassen krachten nemen dan alles van ons over en draaien samen met de anderen het geheel door.
Wij bieden voor groot en klein een goed en groot assortiment van friet, snacks, soep, broodjes en ijs. Ook voor de vegetariers hebben wij een grote keuze aan snacks, broodjes en soep. We proberen zo gezond mogelijk te frituren door het beste frituurvet te gebruiken en A kwaliteit produkten, verse soep uit eigen keuken met gezonde en verse ingrediēnten.
Afgelopen februari hebben we het gehele interieur “ gepimpt” en hebben we eindelijk na bijna 20 jaar het gehele meubilair vernieuwd. Tinie heeft alle tafels en banken zelf gemaakt wat heeft geresulteerd in veel complimenten en een compleet nieuwe, eigentijdse look.
Hoogtepunten zijn voor ons altijd Carnaval, Volkel in de wolken, Pasen, Pinksteren en de Kermis. Dan is het bij ons extra druk en is het vooral super gezellig om te werken.
We vinden het nog steeds leuk om te doen, dus voorlopig bakken wij ze nog wel bruin.
Met vriendelijke groet,
Tinie en Rita