Even voorstellen: Ik, Tom Verstegen, ben getrouwd met Johanna van Doren. We hebben twee kinderen en een schoonzoon we wonen op de idyllische plek Houtvennen 1 in Volkel.
Weet U nog niet waar de houtvennen ligt? Tussen Vliegbasis Volkel en het Duitse lijntje in. Dit stukje “groene parel” was voorheen gemeente Zeeland, maar door de herindeling is dit stukje bij de gemeente Uden: dus Volkel gekomen.
Waarom startten wij Kookpunt Houtvennen? Vele jaren heb ik gewerkt als kok in de horeca. Ben mijn loopbaan gestart bij hotel Centraal te Uden op de hoek van de markt, nu een bank is gevestigd. Dit was buiten het werk, nog 1 dag in de week een opleiding 5 jaar lang voor restaurant kok, vervolgens enkele restaurants in Uden, Oss en Den Bosch. Na mijn militaire dienst,ben ik in een instellingskeuken gaan werken. Hier had ik de kans om mij extra theoretisch en praktisch te scholen, waar ik uiteraard ook veel gebruik van heb gemaakt. De opleidingen instelling kok, dieetkok, leermeester en keuken management heb ik met succes gevolgd. Dit gaf een extra impuls aan mijn loopbaan. Van kok tot souschef, hoofd voedingsdienst en daarna manager voeding. Maar het koken en met gasten omgaan bleef mij trekken. Dit was de aanzet tot het starten van Kookpunt Houtvennen. De gasten zelf laten koken en daarna gezellig dineren. We hebben een aanbouw omgebouwd tot keuken en ernaast ’n kleine maar knusse eetgelegenheid kunnen realiseren. Het idee om de gasten zelf te laten koken en daarna dineren leeft. De groepen bestaan meestal uit minimaal 10 personen. De gasten koken in groepjes van 2 of 3 personen per gerecht en serveren de gerechten ook zelf uit. We begeleiden ze leggen het recept uit; hoe te snijden, bakken en braden; demonstreren het, en laten de gasten zelf koken. Dit resulteert in een mooie avond van 2 uur voorbereidingen en 3 uurtjes gezellig en heerlijk dineren. Dit uiteraard onder het genot van een goed glas wijn, bier of fris. Wij hanteren een all-in prijs zodat de gasten vooraf weten waar ze aan toe zijn. Ook bieden wij arrangementen aan. “Een dagje Kookpunt Houtvennen “. Dit kan bv. zijn: ontvangst met koffie en gebak, met aansluitend een wandeling over het Duits lijntje met op de rustplaats een lunch. Na het wandelen een kooksessie. Een andere mogelijkheid: Eerst vergaderen daarna lunchen, vergaderen en tot slot een kooksessie. Wat ook al een groot succes is ,is het pizza bakken . Kan ook op locatie, een geweldige aanvulling tijdens een feest en u hebt er geen omkijken naar! Op locatie kan ook Barbecueën of een buffet. Zelfs worstenbroodjes leren bakken kan bij Kookpunt houtvennen. Uiteraard wel in het bakhuis op de Houtvennen!